Αρχική Ειδήσεις Σύνδεση με Σύνεση

Σύνδεση με Σύνεση

Η πανδημία έχει δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον προκλήσεων για όλους μας. Τώρα δε που όλοι μας έχουμε κληθεί να χρησιμοποιούμε περισσότερο από ποτέ την ψηφιακή τεχνολογία, αναδείχθηκε πόσο σημαντικός είναι ο ψηφιακός αλφαβητισμός, ειδικά για τα παιδιά που εκτίθενται τώρα περισσότερο από ποτέ στο διαδίκτυο. Εγχειρίδιο για την προαγωγή του ψηφιακού αλφαβητισμού και τη μύηση σε βασικούς κανόνες χρήσης του Διαδικτύου.

Saferinternet.gr
Αγαπητοί φίλοι του Saferinternet.gr,Η πανδημία έχει δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον προκλήσεων για όλους μας. Τώρα δε που όλοι μας έχουμε κληθεί να χρησιμοποιούμε περισσότερο από ποτέ την ψηφιακή τεχνολογία, αναδείχθηκε πόσο σημαντικός είναι ο ψηφιακός αλφαβητισμός, ειδικά για τα παιδιά που εκτίθενται τώρα περισσότερο από ποτέ στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό, και για τον σημερινό εορτασμό της φετεινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, με μεγάλη χαρά σε ενημερώνω για τη διάθεση σε ηλεκτρονική μορφή του εγχειριδίου με τίτλο «Σύνδεση με Σύνεση». Το εγχειρίδιο έκτασης 130 σελίδων περιέχει 19 σχέδια μαθημάτων διάρκειας 22 διδακτικών ωρών για την προαγωγή του ψηφιακού αλφαβητισμού και τη μύηση σε βασικούς κανόνες χρήσης του Διαδικτύου. Αν και πρωταρχικά απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, τα προτεινόμενα μαθήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ‘ως έχουν’ από τους γονείς για τη δημιουργία δραστηριοτήτων μέσα στην οικογένεια, προς όλες τις ηλικίες των παιδιών τους. Για τα μικρότερα παιδιά, προτείνεται προαιρετικά ως βοήθημα το πανευρωπαϊκά διακεκριμένο παιδικό βιβλίο «Η Φάρμα του Διαδικτύου», δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να αφυπνιστούν μέσα από μια αγαπημένη σε όλους μας ενασχόληση, αυτή του παραμυθιού. Το βιβλίο υλοποιήθηκε πρόσφατα και ως εφαρμογή – app στην Αγγλική και την Ελληνική γλώσσα με τίτλο “The Internet Farm”, περιλαμβάνοντας διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως συγχρονισμένη αφήγηση με τα κείμενα των ιστοριών, διάδραση με κινούμενες εικόνες, παζλ, ζωγραφική, κουίζ.Το εγχειρίδιο είναι αναρτημένο στη διαδικτυακή διεύθυνση https://saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page15…από όπου και μπορείτε να το κατεβάσετε. Ελπίζω να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχό σας στον δρόμο των παιδιών σας προς τον ψηφιακό αλφαβητισμό.
Με εκτίμηση, Δρ. Βερόνικα Σαμαρά
Συντονίστρια της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.grΣυνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Εκπαίδευση στην Ψηφιακή ΠολιτειότηταΔημιουργός της ιδέας της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ