Αρχική Ειδήσεις Η ασπαρτάμη είναι πιθανώς καρκινογόνα ουσία.

Η ασπαρτάμη είναι πιθανώς καρκινογόνα ουσία.

Το φωνάζουμε εδώ και 12 χρόνια, αλλά οι βιομηχανίες τροφίμων μας δηλητηριάζουν με την ανοχή των παγκόσμιων οργανισμών:


«Συναγερμός» από τον ΠΟΥ: Η ασπαρτάμη είναι πιθανώς καρκινογόνα ουσία

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καθώς αναφέρει ότι η ασπαρτάμη, ένα από τα πιο διαδεδομένα τεχνητά γλυκαντικά στον κόσμο, είναι πιθανώς καρκινογόνα ουσία.

ADVERTISING

Σύμφωνα με το Reuters, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αναμένεται να ανακοινώσει τον Ιούλιο, ότι η ασπαρτάμη, η οποία χρησιμοποιείται σε προϊόντα από αναψυκτικά διαίτης μέχρι τσίχλες χωρίς ζάχαρη και ποτά, θα καταχωρηθεί ως «πιθανή καρκινογόνα ουσία για τον άνθρωπο» για πρώτη φορά από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC).

Ωστόσο, δεν λαμβάνει υπόψη πόση ποσότητα από ένα προϊόν μπορεί να καταναλώσει ένα άτομο με ασφάλεια, αναφέρει το πρακτορείο.

Η εν λόγω ενημέρωση έρχεται από μια ξεχωριστή επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ για τα πρόσθετα τροφίμων, γνωστή ως JECFA (Κοινή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ και του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας για τα Πρόσθετα Τροφίμων).

https://www.cnn.gr/kosmos/story/370714/synagermos-apo-ton-pou-i-aspartami-einai-pithanos-karkinogona-ousia?fbclid=IwAR2O6dFWvkhY_v6qszppNQiLTocuEz4wrJU8buXaapBXAbVPG8yEViJFAZU

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ