Αρχική Ενημέρωση Προσοχή στα ρεαλιστικά Email!

Προσοχή στα ρεαλιστικά Email!

Προσοχή, όλοι! Ένα ΝΕΟ κύμα παραπλανητικών μηνυμάτων email έχει προκύψει, έξυπνα σχεδιασμένα για να φαίνονται αυθεντικά και επίσημα. Ο αποστολέας μπορεί ακόμη και να μιμηθεί την εμφάνιση του GOV.GR, με ρεαλιστικό περιεχόμενο και γραφικά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να παραμείνετε σε εγρήγορση και να αναγνωρίσετε τα σημάδια ενός δόλιου μηνύματος.

Δείτε πώς μπορείτε να εντοπίσετε ένα ψεύτικο μήνυμα δημοσίου φορέα:

1️⃣ Δώστε προσοχή στο περιεχόμενο: Οι απατεώνες χρησιμοποιούν συχνά επείγουσα και πιεστική γλώσσα, προτρέποντάς σας να συνδεθείτε για να επαληθεύσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας ή να αποφύγετε να χάσετε σημαντικές προθεσμίες. Να είστε προσεκτικοί εάν το μήνυμα επιμένει στην άμεση δράση.

2️⃣ Ελέγξτε τις ημερομηνίες: Συγκρίνετε τις ημερομηνίες που αναφέρονται στο email με τις επίσημες προθεσμίες ή ανακοινώσεις από αξιόπιστες πηγές. Οι αποκλίσεις στις ημερομηνίες μπορεί να είναι κόκκινη σημαία (red flag).

3️⃣ Εξετάστε το σύνδεσμο: Τοποθετήστε τον κέρσορα (ή το δάχτυλο για τις οθόνες αφής) πάνω από τυχόν κουμπιά ή συνδέσμους μέσα στο email, αλλά αποφύγετε να κάνετε μονό κλικ σε αυτά. Κοιτάξτε προσεκτικά τη διεύθυνση ιστού που εμφανίζεται στη γραμμή κατάστασης του προγράμματος περιήγησής σας. Εάν δεν ταιριάζει με το επίσημο domain της κεντρικής πλατφόρμας σύνδεσης του GOV.GR, είναι πιθανό να προσπαθούν να σας ψαρέψουν.

4️⃣ Θυμηθείτε τις επίσημες επικοινωνίες: Οι νόμιμες κυβερνητικές οντότητες σπάνια (σχεδόν ΠΟΤΕ) περιλαμβάνουν κουμπιά στα μηνύματά τους, ειδικά όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα όπως η επαλήθευση προσωπικών πληροφοριών. Να είστε προσεκτικοί εάν το μήνυμα αποκλίνει από το τυπικό στυλ επικοινωνίας του πραγματικού οργανισμού.

Μείνετε σε εγρήγορση, προστατέψτε τα προσωπικά σας στοιχεία και διαδώστε την εικόνα στους φίλους και την οικογένειά σας. Μαζί, μπορούμε να ξεγελάσουμε αυτούς τους απατεώνες και να διατηρήσουμε την online κοινότητά μας ασφαλή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ