Αρχική Δράσεις Χαιρετισμός του προέδρου της ΕΝ.ΚΑ. ΒΟΛΟΥ στην εκδήλωση της ΟΕΒΕ για τα...

Χαιρετισμός του προέδρου της ΕΝ.ΚΑ. ΒΟΛΟΥ στην εκδήλωση της ΟΕΒΕ για τα Ελληνικά προϊόντα

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φορείς που οργάνωσαν τη σημερινή εκδήλωση, αλλά κυρίως που αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το κίνημα πολιτών «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε».
Πριν από 1,5 περίπου μήνα όταν ήταν σε εξέλιξη οι πιέσεις προς την Ελλάδα πολλοί φίλοι, μας ζητούσαν να ξεκινήσουμε μποϋκοτάζ στα προϊόντα της Γερμανίας της Φιλανδίας κλπ.
Αναρωτηθήκαμε τι θα γίνει αν και οι πολίτες αυτών των χωρών μποϋκοτάρουν για παράδειγμα το Τουρισμό μας.

Αντί γι’ αυτό δημοσιοποιήσαμε ανακοίνωση με τίτλο «Αντιδρούμε στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας αγοράζοντας Ελληνικά προϊόντα».
Πριν 5 χρόνια που δημιουργήθηκε το κίνημα «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε», συμμετείχαμε στο παράρτημα Βόλου με άλλους τοπικούς φορείς. Η πιο σημαντική πρωτοβουλία του τότε, εκτός από κάποια δελτία τύπου, ήταν η δημιουργία και η δημοσιοποίηση ενός καταλόγου με τις 100 επιχειρήσειςRead Moreτης Μαγνησίας που παράγουν επώνυμα προϊόντα στον τομέα των τροφίμων και των ποτών. Δημιουργήθηκε από την Ένωση Καταναλωτών και είναι αναρτημένη στην ηλεκτρονική μας σελίδα με τίτλο «Τοπικά προϊόντα».
Τότε το κίνημα δεν κατάφερε να περάσει στη κοινωνία. Να γίνει πραγματικό κίνημα πολιτών. Τώρα ελπίζουμε να το καταφέρει.

Εκείνο όμως που πρέπει να μας απασχολήσει είναι το γιατί δεν αγοράζουμε στο βαθμό που θα έπρεπε Ελληνικά προϊόντα;

Έχουμε συνειδητοποιήσει το πόσο μπορούμε να επηρεάσουμε τη τοπική οικονομία και τις θέσεις εργασίας;
Όλοι παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τις εξελίξεις στη χώρα μας. Μπορούμε να κάνουμε εμείς κάτι; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας τη δύναμη του καταναλωτή; Την επόμενη φορά που θα απλώσουμε το χέρι μας στο ράφι ας το σκεφτούμε.

Μήπως οι τιμές των Ελληνικών προϊόντων είναι ακριβές; Αυτό βέβαια, πρέπει να το δούμε πάντα σε σχέση με την ποιότητα. Δημοσιεύουμε συνεχώς στη σελίδα μας ακατάλληλα και επικίνδυνα εισαγόμενα προϊόντα που ανακαλούνται.

Υπάρχει σήμανση; Πόσο εύκολο είναι ο μέσος καταναλωτής να τα αναγνωρίσει τα Ελληνικά προϊόντα; Γιατί δε βάζουν όλοι το «Σήμα Ελληνικού Προϊόντος», το Ελληνικό σημαιάκι, αφού το 520 στο γραμμοκώδικα δεν είναι σίγουρο.


Όλα αυτά νομίζω θα συζητηθούν σήμερα, αλλά και στις επόμενες πρωτοβουλίες του κινήματος.
Εμείς είμαστε πρόθυμοι να συμμετέχουμε και να βοηθήσουμε όπου μας ζητηθεί
Σας ευχαριστώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ