ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ποια τρόφιμα περιέχουν το τοξικό ακρυλαμίδιο PDF Εκτύπωση E-mail
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τρίτη, 09 Ιούνιος 2015 14:24

Επιστημονική γνωμοδότηση της EFSA επαναλαμβάνει ότι το ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα είναι παράγοντας ανησυχίας για τη δημόσια υγεία. Στοιχεία από μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι το ακρυλαμίδιο και ο μεταβολίτης του το γλυκιδαμίδιο είναι γενοτοξικά και καρκινογόνα: προξενούν ζημιά στο DNA και προκαλούν καρκίνο. Στοιχεία από μελέτες σε ανθρώπους που να δείχνουν ότι η διατροφική έκθεση στο ακρυλαμίδιο προκαλεί καρκίνο είναι, επί του παρόντος, περιορισμένα και

Περισσότερα...
 
Ελληνική παραδοσιακή (μεσογειακή) διατροφή. Διαιτολόγιο. PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τρίτη, 26 Μάιος 2015 19:38

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει κάνει να υιοθετήσουμε ξενόφερτες ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Η Ελληνική παραδοσιακή διατροφή (μεσογειακή διατροφή) αποτελεί έκφραση της κοινωνικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, ενώ είναι απόλυτα τεκμηριωμένη η επίδραση της στην υγεία και τη μακροζωία των Ελλήνων. Η Ελληνική παραδοσιακή διατροφή χαρακτηρίζεται από:

Περισσότερα...
 
Γνώσεις, στάση και συμπεριφορά των Ελλήνων σχετικά με τα τρανς λιπαρά PDF Εκτύπωση E-mail
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Πέμπτη, 21 Μάιος 2015 19:12

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο των δράσεών του σε θέματα διατροφικής πολιτικής και της διαρκούς προσπάθειας για τη διασφάλιση των καταναλωτών με ασφαλέστερα και ποιοτικότερα τρόφιμα, διεξήγαγε μελέτη με στόχο την αξιολόγηση των γνώσεων, τάσεων και αντιλήψεων του Έλληνα καταναλωτή ως προς τα τρανς λιπαρά. Τα τρανς λιπαρά1 έχουν δυσμενείς επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου και, σύμφωνα με

Περισσότερα...
 
Αντί για αλάτι, μυρωδικά βότανα PDF Εκτύπωση E-mail
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Σάββατο, 28 Φεβρουάριος 2015 09:40

Στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΕΦΕΤ για μείωση πρόσληψης αλατιού, η Δ/νση Διατροφικής Πολιτικής και Ερευνών του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων συνεργάστηκε με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας στην έκδοση ενός περιεκτικού οδηγού για τους καταναλωτές σχετικά με τη χρήση μυρωδικών στα τρόφιμα. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού σχετίζεται με αυξημένη αρτηριακή πίεση και συνεπώς με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Είναι

Περισσότερα...
 
Η αλήθεια για το αλάτι PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Πέμπτη, 15 Ιανουάριος 2015 17:01

Το αλάτι είναι απαραίτητο συστατικό κάθε ζωντανού οργανισμού και παίζει σπουδαίο ρόλο στα βιολογικά φαινόμενα. Το αλάτι, πριν ξεκινήσει η βιομηχανική παραγωγή του και υποβαθμιστεί η συλλογή του από το φυσικό περιβάλλον, θεωρείτο από τα πολυτιμότερα αγαθά.
Τι είναι το ανεπεξέργαστο μη ραφιναρισμένο φυσικό θαλασσινό αλάτι;
Είναι το φυσικό αλάτι που λαμβάνεται μέσω της αποξήρανσης του θαλασσινού νερού στον ήλιο. Το ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι περιέχει εκτός από νάτριο, 92 διαφορετικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία (κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο κλπ.) σε ιδανική αναλογία που χρειάζεται  ο οργανισμός μας για να

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 5
Ένωση Καταναλωτών Βόλου