ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Κρέατα. Πόσο ασφαλή είναι; PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τρίτη, 18 Φεβρουάριος 2014 18:18

Πόσο η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες;  Μειώσαμε την κατανάλωση κρέατος ή αναζητούμε κρέατα χαμηλότερης τιμής; Μέση ετήσια κατανάλωση κρέατος ανά άτομο στην Ελλάδα. Συνολική 80 κιλά ανά άτομο το χρόνο:  - Μοσχαρίσιο κρέας 18 κιλά ανά άτομο (23%) - Χοιρινό κρέας 25 κιλά ανά άτομο (31%) - Αιγοπρόβειο 14 κιλά ανά άτομο (17%) - Πουλερικά 15 κιλά ανά άτομο (19%)  - Αλλαντικά: 8 κιλά ανά άτομο ετησίως (10%). Οι Έλληνες καταναλώνουν τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα κρέας αντί για μία ανά δύο εβδομάδες και 125 γραμμάρια κρέας

Περισσότερα...
 
Νέα σχολική χρονιά και διατροφή PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2013 21:34

Γενικές οδηγίες. Ας ξεκινήσουμε τη μέρα μας, τρώγοντας ένα καλό πρωινό (κατά προτίμηση στο σπίτι). Στο σχολείο, επιλέγουμε το κολατσιό μας, καταναλώνοντας κάποια από τα είδη του κυλικείου, που επιτρέπεται να πωλούνται, σύμφωνα με τη νέα Υ1γ/Γ.Π/οικ 81025/29.8.2013.  Πρέπει να καταναλώνουμε, καθημερινά, γαλακτοκομικά προϊόντα (π.χ. γάλα, γιαούρτι), με

Περισσότερα...
 
Βιολογικά Προϊόντα PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Δευτέρα, 22 Απρίλιος 2013 17:57

Διατροφικά σκάνδαλα, μεταλλαγμένα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ορμόνες, αντιβιοτικά. Οι μηχανισμοί ελέγχου στην πρωτογενή και μεταποιημένη παραγωγή είναι ανεπαρκείς. Ένα κοκτέιλ τοξικών ουσιών, φτάνει τελικά στο πιάτο μας και συσσωρεύεται σταδιακά στον οργανισμό μας. Η εντατική γεωργία έχει θυσιάσει την ποιότητα για την ποσότητα, βλάπτει τα οικοσυστήματα, απειλεί τη δημόσια υγεία.
Πολλοί προτείνουν την εφαρμογή ενός αυστηρού μοντέλου ποιότητας, όπως τη βιολογική γεωργία σαν απάντηση στο πρόβλημα

Περισσότερα...
 
Επικίνδυνα πρόσθετα τροφίμων Ε PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 77
ΧείριστοΆριστο 
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2013 22:20

Τρώμε καθημερινά πολλά... συνθετικά χρώματα, συντηρητικά και αρώματα. Όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα, σνακ, σακχαρώδη, γλυκίσματα, ποτά, αναψυκτικά περιέχουν μεγάλο αριθμό πρόσθετων ουσιών, γνωστότερες ως «Ε». Τι είναι τα πρόσθετα τροφίμων ή ουσίες Ε; Είναι οι «φυσικές» ή «συνθετικές» χημικές ουσίες, που προστίθενται στις έτοιμες τροφές, με σκοπό την αύξηση του χρόνου διατήρησης και τη βελτίωση της γεύσης, της οσμής, της υφής, του χρώματος και της εν γένει εμφάνισης. Ο αριθμός των ουσιών αυτών ξεπερνά τις 2900.
Πώς χρησιμοποιούνται; Η χρήση των υψηλότερης επικινδυνότητας «συνθετικών» προσθέτων

Περισσότερα...
 
Η αλήθεια για το γάλα Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο 
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2013 07:54

 Πολύτιμο και αναντικατάστατο, το γάλα είναι η βάση της παιδικής και όχι μόνο, διατροφής. Όμως τι γάλα πρέπει να πίνουμε; Ποιο είναι το φρέσκο γάλα; ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ; Το γάλα αποτελεί άριστη πηγή ασβεστίου, πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπιδίων, βιταμινών Α, C, B2, Β6, Β12 κ.α και πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Το γάλα είναι απαραίτητο στα παιδιά, για τη σωστή ανάπτυξη των οστών, των δοντιών και των ιστών του σώματος. Στους μεγάλους επιπλέον μειώνει την πίεση, την παχυσαρκία, το διαβήτη και βοηθά στην ενυδάτωση           ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ; Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία «φρέσκο γάλα» είναι μόνο το γάλα που έχει υποστεί παστερίωση. Κανένα άλλο γάλα δεν μπορεί να ονομάζεται φρέσκο.  Το φρέσκο παστεριωμένο γάλα πρέπει να έχει επεξεργαστεί σε 71,7 °C για 15 δευτερόλεπτα. Έχει διάρκεια ζωής

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 5
Ένωση Καταναλωτών Βόλου