ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Το φαρμακείο της φύσης. Μέλι PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τετάρτη, 26 Νοέμβριος 2014 20:08

Τι είναι το μέλι  Το μέλι είναι ένα προϊόν μιας φυσικής διαδικασίας, που παρασκευάζεται από τις μέλισσες με φυσικές πρώτες ύλες (νέκταρ, γύρη κτλ.). Η πρώτη ύλη επεξεργάζεται και εμπλουτίζεται με άλλες ουσίες και ένζυμα από τις μέλισσες που την συλλέγουν. Από την αρχαιότητα θεωρείται μια μακροβιοτική τροφή με εξαιρετικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο.  

Περισσότερα...
 
Από πού προέρχεται το κρέας που καταναλώνουμε; PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τετάρτη, 10 Σεπτέμβριος 2014 16:15

Το 90% των Ευρωπαίων καταναλωτών θέλουμε να γνωρίζουμε από πού προέρχεται το επεξεργασμένο κρέας, που καταναλώνουμε. Όμως, δυσκολευόμαστε πολύ, για να ανακαλύψουμε την προέλευση του κιμά, στο μπιφτέκι μας, ή του κρέατος, στο έτοιμο φαγητό, που αγοράσαμε, από το σούπερ-μάρκετ. Δυστυχώς, ελάχιστοι παρασκευαστές

Περισσότερα...
 
Τι να τρώνε παιδιά και φοιτητές στις εξετάσεις! PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Κυριακή, 01 Ιούνιος 2014 17:36

Η εξεταστική περίοδος καλεί για άλλη μία φορά μαθητές και φοιτητές να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για το δρόμο προς την επιτυχία. Δεν είναι όμως σπάνιο το φαινόμενο εξάντλησης που βαραίνει πολλούς μαθητές στη δύσκολη πορεία προς τη γραμμή τερματισμού. Ο ελλιπής ύπνος, το στρες και φυσικά η κακή διατροφή

Περισσότερα...
 
Τι πρέπει να γνωρίζετε για το φρέσκο γάλα PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Σάββατο, 08 Μάρτιος 2014 19:31

Το τελευταίο διάστημα μονοπωλεί την επικαιρότητα η προσπάθεια υπουργείου ανάπτυξης – τρόικας να χτυπήσει την ακρίβεια μέσα από την «απελευθέρωση» του γάλακτος. Ποια είναι όμως η αλήθεια για το γάλα; - Για να διατηρηθεί το γάλα για 5 ημέρες επιπλέον, θα πρέπει να υποστεί θερμική επεξεργασία σε υψηλότερη θερμοκρασία. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια την υποβάθμιση της διατροφικής αξίας και της ποιότητας του, αφού σε μεγάλη θερμοκρασία καταστρέφονται πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. - Η επέκταση των ημερών διατήρησης θα δώσει την δυνατότητα για αθρόες

Περισσότερα...
 
Κρέατα. Πόσο ασφαλή είναι; PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τρίτη, 18 Φεβρουάριος 2014 18:18

Πόσο η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες;  Μειώσαμε την κατανάλωση κρέατος ή αναζητούμε κρέατα χαμηλότερης τιμής; Μέση ετήσια κατανάλωση κρέατος ανά άτομο στην Ελλάδα. Συνολική 80 κιλά ανά άτομο το χρόνο:  - Μοσχαρίσιο κρέας 18 κιλά ανά άτομο (23%) - Χοιρινό κρέας 25 κιλά ανά άτομο (31%) - Αιγοπρόβειο 14 κιλά ανά άτομο (17%) - Πουλερικά 15 κιλά ανά άτομο (19%)  - Αλλαντικά: 8 κιλά ανά άτομο ετησίως (10%). Οι Έλληνες καταναλώνουν τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα κρέας αντί για μία ανά δύο εβδομάδες και 125 γραμμάρια κρέας

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 5
Ένωση Καταναλωτών Βόλου