ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Παγωτά: Μία απόλαυση που κρύβει κινδύνους PDF Εκτύπωση E-mail
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 14:44

Το παγωτό είναι παρασκεύασμα του γάλακτος, γνωστό από την αρχαιότητα και πολύ διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Περιέχει λίπος, πρωτεΐνες, ζάχαρη. Κάποια είδη παγωτού περιέχουν σοκολάτα, καφέ ή φρούτα, που δημιουργούν ανάλογες γεύσεις. Όλα, όμως, τα παγωτά περιέχουν πρόσθετα, δηλαδή χρωστικές, αρωματικές ουσίες και σταθεροποιητές.

Το παγωτό είναι επιδόρπιο, όχι γεύμα. Ιδιαίτερα για τα μικρά

Περισσότερα...
 
Προσοχή στα Σαρακοστιανά PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2017 19:03

 Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου ενημερώνει τους Καταναλωτές για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και τα τρόφιμα που καταναλώνουμε τη Σαρακοστή. Γενικά, όλα τα τρόφιμα της Σαρακοστής είναι αρκετά ακριβά και οι τιμές τους διαμορφώνονται ελεύθερα.

Η λαγάνα διαφέρει μόνο στο σχήμα από το κοινό ψωμί, όμως, η τιμή της είναι δυσανάλογα υψηλή.

Η ταραμοσαλάτα καλύτερα να παρασκευάζεται στο σπίτι από ταραμά ποιότητας, γιατί έτσι αποφεύγουμε τις

Περισσότερα...
 
Τα πλούσια οφέλη των τροφών του Φθινοπώρου PDF Εκτύπωση E-mail
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2016 21:32

Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, πρέπει να προσθέσουμε την κατανάλωση εποχιακών τροφίμων. Τα εποχιακά τρόφιμα είναι απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα και από μεγάλη ποσότητα λιπασμάτων, καθώς δεν χρειάζονται την παρέμβαση αυτών των χημικών για την ανάπτυξή τους. Αντιθέτως τρόφιμα που είναι «λουσμένα» με τέτοιου είδους χημικά προϊόντα, χάνουν την θρεπτική αξία, που

Περισσότερα...
 
Η αλήθεια για το ψωμί PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2015 15:53

Το ψωμί είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία της διατροφής μας και βρίσκεται στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής.  Είναι απαραίτητο στο καθημερινό τραπέζι και συνοδεύει όλες τις τροφές
Το ψωμί είναι πλούσιο σε:  - σύνθετους υδατάνθρακες, με κύριο το άμυλο,  - πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, (1 φέτα 30 γρ. περιέχει 15 γρ. υδατάνθρακες και 3 γρ. πρωτεΐνη) ενώ περιέχει ελάχιστα λίπη.   
- μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο ή ιώδιο, φώσφορο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χαλκό  και ποτάσιο. - βιταμίνες όπως η βιταμίνη B1 ή θειαμίνη, βιταμίνη B2 ή ριβοφλαβίνη, βιταμίνη B3 ή νιασίνη, βιταμίνη B6 ή πυριδοξίνη και

Περισσότερα...
 
Ποια τρόφιμα περιέχουν το τοξικό ακρυλαμίδιο PDF Εκτύπωση E-mail
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τρίτη, 09 Ιούνιος 2015 14:24

Επιστημονική γνωμοδότηση της EFSA επαναλαμβάνει ότι το ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα είναι παράγοντας ανησυχίας για τη δημόσια υγεία. Στοιχεία από μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι το ακρυλαμίδιο και ο μεταβολίτης του το γλυκιδαμίδιο είναι γενοτοξικά και καρκινογόνα: προξενούν ζημιά στο DNA και προκαλούν καρκίνο. Στοιχεία από μελέτες σε ανθρώπους που να δείχνουν ότι η διατροφική έκθεση στο ακρυλαμίδιο προκαλεί καρκίνο είναι, επί του παρόντος, περιορισμένα και

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 5
Ένωση Καταναλωτών Βόλου