ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης του γάλακτος στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα PDF Εκτύπωση E-mail
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τρίτη, 15 Μάιος 2018 19:29

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι η χώρα μας, μετά τη διαβούλευση στο πλαίσιο της ΕΕ, θέσπισε με το Νόμο 4492/2017 (Α΄ 156), την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης του γάλακτος στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, η οποία τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή στις 19/4/2018 και αναμένεται να λειτουργήσει, πέραν των άλλων, προς την αποφυγή της παραπλάνησης του καταναλωτή.
Τι προβλέπουν οι νέες διατάξεις:

Υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης στο γάλα
1. Η επισήμανση της προέλευσης του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού στα

Περισσότερα...
 
Παγωτά: Μία απόλαυση που κρύβει κινδύνους PDF Εκτύπωση E-mail
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τρίτη, 08 Μάιος 2018 14:44

Το παγωτό είναι παρασκεύασμα του γάλακτος, γνωστό από την αρχαιότητα και πολύ διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Περιέχει λίπος, πρωτεΐνες, ζάχαρη. Κάποια είδη παγωτού περιέχουν σοκολάτα, καφέ ή φρούτα, που δημιουργούν ανάλογες γεύσεις. Όλα, όμως, τα παγωτά περιέχουν πρόσθετα, δηλαδή χρωστικές, αρωματικές ουσίες και σταθεροποιητές.

Το παγωτό είναι επιδόρπιο, όχι γεύμα. Ιδιαίτερα για τα μικρά

Περισσότερα...
 
Προσοχή στα Σαρακοστιανά PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018 19:03

 Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου ενημερώνει τους Καταναλωτές για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και τα τρόφιμα που καταναλώνουμε τη Σαρακοστή. Γενικά, όλα τα τρόφιμα της Σαρακοστής είναι αρκετά ακριβά και οι τιμές τους διαμορφώνονται ελεύθερα.

Η λαγάνα διαφέρει μόνο στο σχήμα από το κοινό ψωμί, όμως, η τιμή της είναι δυσανάλογα υψηλή.

Η ταραμοσαλάτα καλύτερα να παρασκευάζεται στο σπίτι από ταραμά ποιότητας, γιατί έτσι αποφεύγουμε τις

Περισσότερα...
 
Τα πλούσια οφέλη των τροφών του Φθινοπώρου PDF Εκτύπωση E-mail
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2016 21:32

Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, πρέπει να προσθέσουμε την κατανάλωση εποχιακών τροφίμων. Τα εποχιακά τρόφιμα είναι απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα και από μεγάλη ποσότητα λιπασμάτων, καθώς δεν χρειάζονται την παρέμβαση αυτών των χημικών για την ανάπτυξή τους. Αντιθέτως τρόφιμα που είναι «λουσμένα» με τέτοιου είδους χημικά προϊόντα, χάνουν την θρεπτική αξία, που

Περισσότερα...
 
Η αλήθεια για το ψωμί PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 7
ΧείριστοΆριστο 
ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2015 15:53

Το ψωμί είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία της διατροφής μας και βρίσκεται στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής.  Είναι απαραίτητο στο καθημερινό τραπέζι και συνοδεύει όλες τις τροφές
Το ψωμί είναι πλούσιο σε:  - σύνθετους υδατάνθρακες, με κύριο το άμυλο,  - πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, (1 φέτα 30 γρ. περιέχει 15 γρ. υδατάνθρακες και 3 γρ. πρωτεΐνη) ενώ περιέχει ελάχιστα λίπη.   
- μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο ή ιώδιο, φώσφορο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χαλκό  και ποτάσιο. - βιταμίνες όπως η βιταμίνη B1 ή θειαμίνη, βιταμίνη B2 ή ριβοφλαβίνη, βιταμίνη B3 ή νιασίνη, βιταμίνη B6 ή πυριδοξίνη και

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 5
Ένωση Καταναλωτών Βόλου