Δημιουργούμε εθελοντικές ομάδες εργασίας PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2016 19:46

Στην Ένωση Καταναλωτών Βόλου, όλα αυτά τα χρόνια ενεργούμε με βάση τη φιλοσοφία πως είμαστε καταναλωτές όχι μόνον υλικών αγαθών αλλά και άϋλων, όπως ο αέρας που αναπνέουμε, η ποιότητα ζωής στη πόλη μας, η εκπαίδευση, η υγεία, οι υπηρεσίες, τα προϊόντα πολιτισμού κ.α.
Έχουμε τη φαντασία και τη δύναμη να ασχοληθούμε με θέματα που θα αναβαθμίσουν τη ζωή μας στον ιδιωτικό και στο δημόσιο χώρο. Αυτό που λείπει όμως, είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή.
Ξεκινάμε αυτή τη νέα προσπάθεια για δημιουργία εθελοντικών ομάδων εργασίας, με τη φιλοδοξία να συνεχίσουμε τα θέματα που έχουν ξεκινήσει στο παρελθόν αλλά  και να αναπτύξουμε καινούριες ιδέες και να δρομολογήσουμε δράσεις, που θα επηρεάσουν θετικά τη καθημερινότητα μας, τη ζωή μας. Είμαστε ανοικτοί για κάθε χρήσιμη ιδέα που θα προταθεί.
Σας καλούμε λοιπόν να συμμετέχετε, απαντώντας στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και γράφοντας τον τίτλο της ομάδας που σας ενδιαφέρει και τα στοιχεία επικοινωνίας. Τα μέλη της κάθε ομάδας σε συνάντηση τους θα καθορίσουν τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που μπορούν να υλοποιήσουν με σαφή σκοπό και με ευρύ πεδίο αυτενέργειας.  Το κάλεσμα απευθύνεται όχι μόνο στα μέλη της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου αλλά και σε όλους τους πολίτες. 

Προτεινόμενη θεματολογία εθελοντικών ομάδων εργασίας:
- Περιβάλλον και ενέργεια

Πράσινη αειφόρος κατανάλωση, εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, αέρια ρύπανση, τοξικές ουσίες κ.α.
- Διατροφή
Πράσινη διατροφή, βιολογικά προϊόντα, μεσογειακή διατροφή, μεταλλαγμένα, εντατική γεωργία- κτηνοτροφία, πρόσθετα Ε, έτοιμα γεύματα, συσκευασμένα τρόφιμα, διατροφικές ασθένειες κ.α.
- Βιώσιμη πόλη
Βέλτιστη αξιοποίηση δημόσιου χώρου, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, διαβάσεις, αστικές συγκοινωνίες, δημοτικά ποδήλατα, πάρκιν, πράσινο, πάρκα, αισθητική αναβάθμιση της πόλης, σημεία αναφοράς -τέχνες κ.α.

- Υγεία, εναλλακτικές θεραπείες
Πολυφαρμακία, κάπνισμα, αλκοόλ, φυσικές εναλλακτικές θεραπείες, ομοιοπαθητική, υδροθεραπεία, γιόγκα, διαλογισμός, βοτανοθεραπεία, βελονισμός κ.α.

- Εκπαίδευση, πολιτισμός, ποιότητα ζωής
Καταναλωτική αγωγή στα σχολεία, ενημερωτικές εκδηλώσεις, αθλητισμός, εθελοντισμός κ.α.

- Αγορά, ακρίβεια - έλεγχος τιμών και υπηρεσιών

Παρατηρητήριο τιμών, παραπλανητική διαφήμιση, ελαττωματικά προϊόντα, υπερκαταναλωτισμός,  δικαιώματα του πολίτη, ιντερνετική αγορά, μποϋκοτάζ προϊόντων και επιχειρήσεων κ.α.
- Διαχείριση αναφορών – καταγγελιών. Νομική υποστήριξη
 

Η θεματολογία των ομάδων είναι υπό διαμόρφωση. Μπορεί να τροποποιηθεί επεκταθεί κλπ. από τους ίδιους τους συμμετέχοντες 

 

Έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα να γίνουμε εμείς οι ίδιοι διαμορφωτές της ποιότητας της ζωής μας, αντί να περιμένουμε από τους «φωτισμένους» που μας εκπροσωπούν σε κάθε επίπεδο και ενεργούν για χάρη μας.
Ας μην περιμένουμε τους άλλους. Ας το κάνουμε εμείς, τώρα.

 
Ένωση Καταναλωτών Βόλου