Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου στο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πέμπτη, 13 Δεκέμβριος 2012 20:58

Με τη συμμετοχή 32 εκπροσώπων φορέων απ’ όλη την Ελλάδα, πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στο ΤΕΕ Μαγνησίας, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αστικής Βιώσιμης Κινητικότητας, από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 8 το βράδυ. Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου θα συμμετέχει με εισήγηση του Δημήτρη Καραμπερόπουλου με θέμα «Πιλοτικές παρεμβάσεις στο Δ. Βόλου - Αναςχεδιασμός κεντρικών οδών - Η πόλη που θέλουμε»
Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αφών Δεληγεώργη και την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, για ένα ζήτημα που απασχολεί όλες τις Ευρωπαϊκές Πόλεις, στην οποία θα συμμετέχουν με εισηγήσεις 32 εκπρόσωποι φορέων από όλη την Ελλάδα.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα όπως τα κυκλοφοριακά ζητήματα του Βόλου, η πρόταση για την εφαρμογή σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας στο Βόλο, ενώ θα παρουσιαστεί έρευνα μετακινήσεων και προτάσεις για το κέντρο του Βόλου.

Θέμα του Συνεδρίου θα είναι και το σύστημα κοινόχρηστων δημοσίων ποδηλάτων και η πρόταση εφαρμογής στο Βόλο, πιλοτικές παρεμβάσεις στο Δήμο Βόλου και ανασχεδιασμός κεντρικών οδών. Ακόμη θα παρουσιαστεί ευφυές σύστημα πληρωμής και συλλογής κομίστρων αστικών συγκοινωνιών, καθώς και η πρόταση εφαρμογής στην πόλη του Βόλου.

 
Ένωση Καταναλωτών Βόλου