Πάρτε θέση για τα διόδια PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
Κυριακή, 31 Οκτώβριος 2010 10:00

Η ιστορία με τα διόδια μόνο σαν ένα κακόγουστο αστείο φαντάζει πλέον για τους πολίτες – χρήστες των «Εθνικών» μας δρόμων. Το μεγαλύτερο ίσως ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε μια τρελή κούρσα υπέρογκων αυξήσεων των διοδίων.            Ταυτόχρονα εύλογα δημιουργούνται τα ερωτήματα:

Είναι νόμιμο να πληρώνουμε διόδια πριν και μετά τα Τέμπη για έργα που ΘΑ γίνουν μελλοντικά; Είναι η όχι υποχρέωση της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε» να διατηρεί τα Τέμπη ανοικτά και ασφαλή;   Τι ρήτρες πλήρωσε η εταιρεία για το κλείσιμο των Τεμπών;                                                               Έχει ή όχι υποχρέωση να συντηρεί εναλλακτικό οδικό δίκτυο για περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

 

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Θεσσαλίας τι θέση παίρνουν;
Παρακολουθήσαμε τους κ.κ. Αγοραστό και Τζανακούλη να αποφεύγουν να πάρουν θέση για τα διόδια και να κρύβονται πίσω από τις δηλώσεις του συντοπίτη τους πρωτεργάτη της αποικιακής σύμβασης κ. Σουφλιά ότι δήθεν «μείωση των διοδίων δεν μπορεί να γίνει πριν από το 2012 και ότι τα διόδια είναι πολύ φθηνότερα από άλλες χώρες στην Ευρώπη???»
Παρακολουθήσαμε τον υφυπουργό υποδομών κ. Μαγκριώτη να επαναλαμβάνει την κυβερνητική δέσμευση ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση και μείωση των διοδίων.

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου, από το 2008 είχε αντιδράσει καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε» σε συνεργασία με τη ΜΟΤΟΛΕΒ και τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας
Μόνο αν δημιουργήσουμε ένα δυναμικό μπλοκ αυτοδιοίκησης-κοινωνίας, θα τους αναγκάσουμε να τα πάρουν πίσω. Διαφορετικά, το συνεχώς διογκούμενο κίνημα των ενεργών πολιτών θα δώσει τη λύση.
Πάρτε καθαρή θέση τώρα.

 
Ένωση Καταναλωτών Βόλου